Je bent het hopelijk met ons eens dat leegstaande panden absoluut geen fraai gezicht zijn. Bovendien kost leegstand ook nog handenvol geld en trekt het vaak vandalisme en criminele activiteiten aan. Daar zit volgens ons niemand op te wachten! Wij in ieder geval niet. Daarom is wat ons betreft iedere dag dat een pand leeg staat, één te veel.

Gebouwen een nieuw leven geven
Kijk je om je heen dan zie je dat overal in Nederland winkels, kantoren, scholen en kerken leeg staan. In een eerder nieuwsartikel schreven wij al over de problemen waar de zorgsector mee te kampen heeft en waarom een aanpak van leegstand in deze sector nu echt moet gebeuren. Aan ons allen de uitdaging om deze gebouwen een nieuw leven te geven.

Denk out-of-the-box!
Laten we daarom eens out-of-the-box denken. Schuif alle regels en mogelijke belemmeringen aan de kant en denk uitsluitend in oplossingen. Je zult verbaasd zijn hoeveel goede ideeën ontstaan die leegstaande panden weer een zinvolle bestemming kunnen geven.

5 oplossingen om leegstand te bestrijden
Wij doen met deze 5 ideeën alvast een eerste voorzet. Vul gerust ons lijstje aan en laat ons weten aan welke sociale oplossingen jij denkt om leegstand te bestrijden. Stuur hiervoor een bericht naar info@tempy.nl

  1. Bouw leegstaande kantoren om tot woonruimte voor studenten.
  2. Toon lef en huisvest vluchtelingen in leegstaande kantoorpanden of schoolgebouwen
  3. Transformeer leegstaande panden tot woonunits voor expats of arbeidsmigranten.
  4. Onderzoek de mogelijkheid om leegstaande winkels om te vormen tot zorgappartementen.
  5. Organiseer als gemeente een open (leegstaande) kantoren- en winkeldag.

Bonus: daag studenten uit!
Als bonus geven we je nog een extra idee. Betrek het onderwijs bij dit vraagstuk en daag studenten uit om sociale plannen te ontwikkelen voor leegstand in jouw stad.

Wil je weten op welke manier onze Tempy-concepten een flexibele en snelle oplossing bieden om leegstand te bestrijden? Waarom we stimuleren dat nieuwe en bestaande bewoners vervolgens met elkaar integreren? Neem vrijblijvend contact op. Wij leggen je het heel graag uit!