Als je van ruimte houdt, is een loft dé perfecte plek om te wonen. Waar vroeger vooral kunstenaars hun intrek namen in de oude lofts, worden de ruimten nu vaak multifunctioneel gebruikt door wonen en werken te combineren. Aannemers kopen deze leegstaande gebouwen vaak op en maken deze basaal klaar voor bewoning. Dat betekent in de praktijk dat ze zorgen dat er een water-, licht- en gas- en rioolaansluiting in het gebouw is en dat het voldoet aan de veiligheidseisen.

Een loft is op vele vlakken het tegenovergestelde van een traditioneel woonhuis, in plaats van gescheiden kamers kies je bij een loft juist voor zo veel mogelijk open ruimtes. Op het vlak van inrichten heb je dan ook eindeloos veel mogelijkheden!

 

Wonen in een loft

 

INRICHTEN VAN EEN LOFT

Het warm aankleden van een loft is niet zo makkelijk. Door de hoge plafonds, de grote ramen, en de industriële uitstraling is het een extra uitdaging om een warme, landelijke sfeer te creëren. Zeker omdat het een open ruimte is, waarin zo min mogelijk muren en deuren worden gebruikt. De kleuren en de meubels zullen kenmerkend zijn voor de loft. Deze zijn bepalend voor de sfeer en uitstraling van een woonkamer in een loftwoning. Een grote kast, stoel of tafel op de verkeerde plaats kan de volledige inrichting van je loft grondig verstoren. Je laat het interieur stralen door gebruik te maken van warme kleuren en zachte materialen.

 

Loft

 

NATUURLIJK

Een vloerbedekking is handig om de grote ruimte op te delen in verschillende stukken. Dit te combineren met natuurlijke materialen zoals natuursteen, beton of hout worden gebruikt om een warm gevoel te creëren in een industriële omgeving. Zo ontstaan er ook verschillende kleurvlakken en krijgt een grote ruimte een stijlvolle en tijdloze touch mee. Ook het belang van verlichting en een goed doordachte verwarming is essentieel in een loft. Toch moet je voldoende warmte en zachte verlichting voorzien zodat de volledige ruimte knus aanvoelt. Een goed verlichtings- en verwarmingsplan zijn essentieel. Zeker met een complex project als de inrichting van een loft is het belangrijk dat je je laat adviseren door een interieurontwerpen. Hiermee voorkom je fouten, die later moeilijk weer recht te trekken zijn.

 

Wat is een loft

 

Industriële charme

Probeer tijdens  de inrichting wel de de industriële charme te behouden. Meubelen met een materiaalmix zoals bijvoorbeeld hout en metaal zorgen ervoor dat het stadse karakter van de loft niet verloren gaat. Gebruik alleen de hoge muren voor grote meubelstukken, zoals een enorme boekenkast. Hierdoor benadruk je de ruimte en laat je de loft ook echt loft zijn en blijven.

 

Wonen in een mooie loft

Bron