Het zoeken van een nieuw huurhuis gaat niet altijd over rozen. Je budget beperkt je vaak in de keuze van jouw droomhuisje en als je een mooi huis hebt gevonden is er vak een grote opknapbeurt nodig om het helemaal naar je zin te maken. En zodra je je ideale huis eenmaal hebt gevonden, komt de huisbaas opeens met een contract vol regels aanzetten. Geen (donkere) verf op de muren, geen blijvende aanpassingen in de keuken en badkamer en geen gaten boren in de muren. Moet je al je mooie ideeën laten varen? Welnee, met deze tips kun jij je huurhuis inrichten en stylen naar jouw smaak zodat het echt jouw plekje wordt.

Is je huurhuis ook nog eens tijdelijk? Check dan zeker ook even deze tips om van je tijdelijke huis je thuis te maken.

 

huurhuis inrichten

 

1. Pimp your wall

De ene huisbaas is makkelijker dan de andere. Bij sommige huurhuizen mag je zelfs niet eens je muren verven. Daar hebben wij een paar leuke oplossingen voor. We hebben het al eerder gehad over het pimpen van je muur met tape. Mogen spijkers in de muur wel? Dan kun je een toffe tekst of patroon in de muur timmeren met deze DIY óf een te gek XXL kunstwerk kopen.

Als spijkers in de muur ook niet gewenst zijn, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een ‘muur’ creëeren. Tover een houten plaat tevoorschijn, versier deze met een behangetje en zet de plaat tegen de muur of hang er simpelweg een mooi doek voor. Altijd al gedroomd van een bakstenen muur? Met deze te gekke én low-budget DIY maak je er zelf een die je zo weer weg kunt halen!

 

huurhuis inrichten

 

2. Cover things up!

Twee dingen waar je in een huurhuis aan vast zit zijn de keuken en de badkamer. Soms zien deze ruimtes er prima uit, maar bij oude huizen kunnen ze vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Daar is iets aan te doen. Haal de oude frontjes van je keukenkastje en hang er een mooi gordijntje voor. Een mooi douchegordijn in de badkamer kan ook een wereld van verschil maken.

huurhuis inrichten

 

3. Stylish stickers of plakfolie

Vallen jouw keukenkastjes niet in de smaak? Beplak ze dan met stijlvolle stickers of plakfolie. In deze IKEA hack krijgt het goedkoopste tafeltje een stylish make-over met plakfolie in marmerprint. Dit kun je natuurlijk op elk oppervlak toepassen. Als de ondergrond stevig en glad is, kun je de stickers er zonder schade weer afhalen wanneer dat nodig is.

huurhuis inrichten

Bron: Stadshem

 

4. Een mooi vloerkleed

Voor de vloer in jouw huurhuis ben je bijna altijd afhankelijk van de smaak van de vorige bewoner. Vaak is het zonde om een nieuwe vloer te leggen en daarom hebben wij de makkelijkste tip ooit: koop een mooi vloerkleed. Hiermee creëer je in één klap een totaal andere look. In dit artikel laten we je de mooiste exemplaren zien.

huurhuis roomed 6

Bron: A-Musthave

 

5. Een grote spiegel

Een grote spiegel doet het goed in een huurhuis. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt en kunnen tegelijkertijd de aandacht van een saaie witte muur afleiden.

huurhuis inrichten

Bron: Stadshem

 

6. Accessorize

Breng je appartement tot leven met accessoires. Geef je interieur een persoonlijk tintje met familiefoto’s en souvenirs. Daarnaast maken planten je huis levendig en creëer je met de juiste verlichting een fijne, huiselijke sfeer.

Bron