Op 4 april 2008 zijn zes peuters van de peuterspeelzaal uit het Limburgse Sint-Geertruid op ontdekkingstocht vertrokken naar de vuursteenmijn. Buurtkinderen en vriendjes zijn dag gezegd. Het spannende avontuur gaat beginnen! De peuters waren alleen één ding vergeten. De familieleden en leraren bleven nietsvermoedend achter. Ze wisten van niks. De paniek en onrust sloeg toe! De peuters reisden samen van gehucht naar gehucht steeds verder door het prachtige en heuvelachtige landschap. Één ding was zeker: herinneringen werden gemaakt voor het leven! In de tussentijd werd er verder gezocht naar de peuters. Geen enkel spoor bleef achter….

Tot in 2017…
Alles veranderde. Tranen van vreugde en een compleet gekkenhuis sloeg toe in Sint-Geertruid. Ze zijn terecht! En weet je wat er toen gebeurde? De peuterspeelzaal spoelde leeg. Leraren, ouders en vriendjes besloten ze achterna te gaan op avontuur. Waanzinnig! Één minpuntje, de school staat sindsdien leeg en het is een stuk minder gezellig geworden in het dorp…

Het avontuur krijgt een vervolg
Ondertussen is er nieuw leven geblazen in de peuterspeelzaal in Sint-Geertuid. Hè, hoe dan? Een nieuw avontuur is aangegaan door twee families uit Syrië. De gemeente besloot om van een leegstaand schoolgebouw een woning te maken. Ze hebben inmiddels alles wat ze nodig hebben; een badkamer, toilet, een volledig uitgeruste keuken, een wasmachine en droger. Afgelopen februari hebben we dit unieke moment gevierd samen met de gemeente, woningcoöperaties en buurtbewoners.

Samen op reis naar een geïntegreerde samenleving! Dat is wat we willen.

Bekijk hier het project met een bijzonder verhaal voor meer informatie en het eindresultaat.