Woningcorporaties in de gemeente Heerlen gaan meer doen aan kamerverhuur (bron: Dagblad de Limburger). Op die manier hopen de corporaties de overlast die louche bedrijven veroorzaken aan banden te leggen.

‘De verhuur van kamers moet een alternatief worden voor huisjesmelkers en louche kamerverhuurbedrijven’, zo vertelt de verantwoordelijk wethouder van de gemeente HeerlenPanden van zulk soort bedrijven zorgen naar verluidt regelmatig voor overlast in de buurt.

Kwetsbaar
Volgens de gemeente gaat om oude panden met relatief goedkope kamers, waar mensen met verschillende problematiek dicht op elkaar wonen. Daarnaast staan zulke kamerverhuurpanden niet zelden in een kwetsbare buurt, waardoor verloedering dreigt, of op zijn minst in de hand wordt gewerkt. Ook het illegaal splitsen van woningen was al eerder aan de orde in Heerlen, ook toen greep de gemeente in.

Noodzakelijk
Volgens Paul Rinkens worden de problemen alleen maar groter door panden langer ongebruikt te laten. ‘Tegenwoordig is een pand volledig verbouwen allang niet meer noodzakelijk om er iets moois van te maken. Bovendien kost compleet verbouwen een hoop tijd en geld. Met het plaatsen van Tempy Units creëren we ruimtes die hun investering dubbel en dwars waard zijn. Een Tempy House  brengt straks alleen maar geld op.’

Meer weten?
We laten je graag ons unieke Tempy concept zien en onze aanpak om een pand opnieuw rendabel te maken!

> Neem contact met ons op.