Hoe transformatie illegale hennepteelt voorkomt

Wij vallen maar direct met de deur in huis: een leegstaand pand levert je niets op en kost alleen maar geld. Vaak is er ook (nog) geen nieuwe bestemming voor gevonden waardoor de kans op vandalisme en illegaal gebruik zoals hennepteelt alleen maar toenemen. Als er schade ontstaat, is die vaak aanzienlijk omdat bijvoorbeeld een waterlekkage relatief laat wordt opgemerkt of het onderhoud aan het pand te wensen overlaat. Een oplossing voor deze leegstaande panden is transformatie.

Hoe transformatie illegale hennepteelt voorkomt

Transformatie levert 8.000 nieuwe woningen op
Onlangs publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek nieuwe cijfers over de transformatie van bestaande leegstaande panden, zoals scholen, winkel en kantoren. Uit deze cijfers blijkt dat in 2016 door hergebruik 8.000 nieuwe woningen zijn ontstaan. Ter beeldvorming, dit aantal is maar liefst ruim 9% van de totale woningtoename in datzelfde jaar. Verder valt uit deze cijfers op te maken dat de meeste transformaties hebben plaatsgevonden in middelgrote gemeenten (150 duizend tot 250 duizend inwoners).

Transformatie interessanter door versoepeling wet- en regelgeving
Het transformeren van deze panden is een interessante oplossing om extra flexibele huisvesting te creëren voor allerlei doelgroepen. Denk aan studenten, expats, arbeidsmigranten of statushouders. Het versoepelen van de wet- en regelgeving heeft bijgedragen aan deze cijfers en heeft de meeste obstakels voor het hergebruiken van bestaande panden weggenomen.

Het volledige rapport leest u op de website van het CBS


Tempy Unit vult transformatie in
Tempy Units zijn een ideale oplossing om in een minimale tijd en tegen lage kosten een leegstaand pand nieuw leven te geven. Het compacte inbouw- en installatiepakket is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige, gerecyclede materialen en biedt een flexibele invulling bij de transformatie van bestaande panden.

Een goed voorbeeld hiervan is een leegstaand schoolgebouw dat met een Tempy Unit volledig is getransformeerd naar een tijdelijke huisvesting voor twee Syrische gezinnen.

Bekijk hier het bijzondere Tempy-project